klik di sini

wanna inform u all guys,

anyone who want to copy & paste any entry from this blog,please inform to the owner first..if not,just add some text at the end of the entry by listing my name..i don't want any misunderstood occurs because people might think i copy the entry from the other blog,whereas i created on my own

suka ke?

sabar la wahai tengku ashran

Hye_Hello

Bila bukak inbox, sedikit ecxited la sebab ada email baru..

tapi,tiba2 je mood tu bertukar sedih..
ada someone tegur :

A : header kamu tu gambar orlando bloom..kenapa copy gambar dia?
B : kau ni kenapa menyamar nak jadi omputih lak?
C : bintang hollywood mana tersesat cakap melayu ni?
D : hidung macam mr bean..tak de rupa langsung!
E : kau ni baru,buat la cara baru..berlagak betul nak buat bloglist..
F : eh, ni bukan jeremy peter pan ke?

mak ai, rasa nak gugur jantung ni..
lebih kurang camtu lah email diorang..
bila masa pulak aku ambil gambar orlando bloom ni?
bila masa pulak aku menyamar jadi omputih ni?
aku malay la..walaupun malay+france,aku tetap malay..
apa aku kisah, biarlah muka aku tak hensem pun..
biarlah aku hodoh pun,aku tak kisah la..

ni aku punya blog..suka hati aku la...
aku nak pakai spect ke, aku nak pakai jacket ke..
aku nak letak gambar paling bajet ke,
aku nak koya + perasan ke, itu aku punya pasal la..

jap,jap..jeremy peter pan tu sape? sorry..aku tak kenal..
aku tak minat bintang hollywood..
so,jangan sebut mana2 nama bintang hollywood..
nasib baik aku kenal orlando bloom, 
[ sebab aku pernah tengok pirrates of carribean dulu ]
hohoo..

come on Ash..aku tengah sabar ni..
kan sabar itu separuh daripada iman..

kadang2 ,rasa macam nak je delete akaun blogspot ni..
suka2 hati je diorang nak kata macam tu..
dah la hari ni baru 5 hari aku buat blog...
sepatutnya, bagilah sokongan kat aku..
ni tidak...nak kutuk aku pulak..

takpe la..aku redha..sapela aku kan,

sebelum tu, kalau nak kutuk aku, korang pendam je la sorang2..
aku tak sanggup lagi nak dengar..
sorry..

roger


18 comments:

sicomot-comel said...

hey ash..

now let me tell u..

dlm dunia blog ni,,mmg byk yg dengki drpd yg support..

org2 mcm tu,mmg sengaje nk tgk kite jatuh dan putus hrpn sbb xnk tgk kite berjaya sbg seorang blogger..

chill man,,be a strong man...
jgn sbb kejadah sekor dua tu jek,u dah lemah semangat ..

take it as a challenge okei?^^

tengku ashran said...

thanks bagi support..
you're very kind-hearted. ^_^
okay.start from now, i'll be a strong man.never ignore thier words..
not at all ..
tq dear..
^_^
[terharu sangat..masih ada insan sebaik ini]

apezs shah said...

Yeah SCC mmg baek TA..
U have to know something.
This just only MAYA WORLD.
masukkan dalam telingan knan dan kuarkan sesaat lepas tu by ur left ear. kritikan yang berguna je u amik. yg macam haremm ni xperlula.. mamposs kan derang jelaa k.. jeles tu puncanya sebenarnya. sbb ape tau. I ada nampak ramai yg join bloglist u.. mgkin derang nmpk u fllowers xramai mula laa nak cakap mcm2 la.. derang xsuka usaha mana nak dapat.. so jgn pelik u.. be strong k. u still have me.. :)



*Tengah bengang gilerh dgn seseorg.
tak suka laa dengan cara mcmtu..
sedih sangat2.. :(

tengku ashran said...

tq jugak utk apesz..
yeah,maybe la kot..
tapi,takkan dgn new blogger mcm i ni pun nak jealous.?
hurm,sape la yg hurt ur feeling tu ea?

apezs shah said...

Yea apezs tgh bersabar je ni.siapa? adala kenalan juga la.

oh yeke? haish derang ni ape kena yea? xde tmpt nak komen yg elok2 kot..newbie ke sape ke u. kalau ada sambutan derang xsuka mulaa laa nak mula dengan ayat2 yg xselesa nak baca.

Zaim said...

sabar2..jangan sedih2.

Alam Manja said...

sabar n tabah ye...=)

tengku ashran said...

apesz-oh,yea..tq en.apesz.. sokongan anda i hargai

zaim & alam manja- tq so much!

apezs shah said...

eh ade pulak pggil en apezs.
apezs cukup...:p

Cik Eyka said...

aduhai..ash pon dpt email mcm 2 ke...
dlu pon eika pernah dpt email mcm 2...mula2 eika marah gak la..but lame2 kita pikir sendiri..macammnew die tau kita buat blog mcm ne..mcmner die tau gambr apew yg eika letak..banner eyka gayew apew...mcm ne die tau..sbb die prnh dtg blog eika..die prnh jejak N read apew yg adw..this mean blog eika adew gak owng tgk...heheheheeh~
be positive..jgn pikir yang negetiv..biar pe diaorng kte..dieowng still akan dtng blog kita..kita bnyak belajar dr diaorng yg kutuk2 nie...tapo 90% eika belajar dr mmber maya yg terbaek...


p/s :: kalu kita nk berjaya,kita kene dgr dr yang baik + yang buruk...ok TENGKU ASHRAN << smile >>

tika said...

sabar je la..nama pun manusia,mmg sllu la dengki2 ni...

jgn dgr ckp2 dorg,yg penting apa yg kite wt tu xsalah...

chill~^^v

solo molo said...

jangan nak ambil hati dengan semua tue...
d0rang tue bukannya ape...
jeles + cemburu...
kal0 d0rang tak jeles or cemburu, d0rang takkan buat macam tue...

yang penting, teruskan berbl0gging nie...

tengku ashran said...

thanks all!

shah-kayrul said...

sabar je la...lalat yang dengki nak mampus memang banyak...

Nor Suhaiza said...

rilek la...2 bru sikit..
masa akn dtg belum tau lagi pe yg jadi...stiap kritikan ambil sbg panduan untuk berjaya....
cehhhhh...pandai la aku bg nasihat...
pape pon ash...dont give up okey...
take care...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

uikss..ada jugak org degki mcm tu..mungkin tgk u dpt kumpul follower dlm masa singkat buat diaowang cemburu..atau rupa u sedikit kacak dr mereka buat mereka jeles sampai nak hantu kepala kat dinding..

sabar ajela ye dik..dalam hidup ni ramai org suka tgk kita jatuh berbanding org nak tgk kita berjaya..

keep bloging dan buat entri yg best² terutama dunia medik (sekali lalu terbaca u student medik..betul ke salah?)..org biasa cam kakak teringin jugak nak tau dunia pelajar perubatan (dulu mak suh amik tak nak psl takut)..manalah tahu dgn cerita² u memberi inspirasi pd budak² utk jd doktor berwibawa..

fiq. said...

lek lu..
kene rasa diri anda bertuah, sebab diorng semangat email awak untuk suarakan suara halilintar...
hehehehe

tengku ashran said...

okay..thanks all ^_^