klik di sini

wanna inform u all guys,

anyone who want to copy & paste any entry from this blog,please inform to the owner first..if not,just add some text at the end of the entry by listing my name..i don't want any misunderstood occurs because people might think i copy the entry from the other blog,whereas i created on my own

suka ke?

siapa Tengku Ashran?

Hye_Hello

hari ni merupakan hari pertama aku buat blog..
so, sedia maklum je lah..blog pun agak 'tunggang terbalik' la sikit... ^_^ 
sebenarnya, sebelum ni tak pernah tahu menahu pun camne nak buat blog...serius! 
tapi,aku telah dipaksa oleh geng kamcing aku..
nasib baik dia ajarkan...kalau tak,sampai sekarang "rabun IT"..
bukan "Buta IT" tau..
perkataan "Buta IT" tu macam kejam sangat kot.. hohoo


kat atas ni gambar aku...'takkan gambar orang lain pulak kan'....
sorry la sebab gambar ni agak 'buruk' sikit..
maklumlah,gambar asal banyak gegar lor.
ni la hasil edit yang tak menjadi.. :P

okay..berbalik kepada tajuk entry pertama dalam hidup aku ...
siapakah Tengku Ashran?

merujuk kepada surat beranak yang sudah berdebu kat dalam laci ni,
nama diberi ialah Tengku Ashran Bin Tengku Imzar..
tapi, kawan-kawan sehingusan selalu panggil Ash..
mula-mula kenal dunia pada tahun 1991...

bila aku balik kampung kat Malaysia ni ,
mesti ada orang tanya , "Where are you from?"..
bila transfer sekolah kat Malaysia,
ramai pergi serbu kat aku masa dalam kelas..
antara soalan diorang, "makan daging babi ke?"...
pastu,bila aku pergi solat jumaat kat masjid,
mesti ada orang tanya, "mualaf ke?..

pening aku dibuatnya..sebagai untuk tidak ditanya lagi soalan-soalan seperti itu,
hari ni aku nak beritahu kat korang..
mama aku sebenarnya orang perancis..perancis tulen la..
papa je melayu sejati...
ini bermakna,aku ni mix of Malay+France..

aku ada seorang abang dan seorang kakak...
dan aku anak yang paling bongsu..
aku ni tak la manja sangat kot..
walau dipanggil sebagai "adik" dalam family, aku tetap aku...
hohoo ^_^

sekarang masih belajar..
alhamdulillah,impian aku untuk ke mesir tercapai jugak..
sekarang study medik..
apa-apa pun,korang doakanlah kejayaan aku ya..
rajin-rajinlah usha blog ni...

okey la. tu je kot.

roger

3 comments:

asfz lily said...

ye kew tak manje ni??ahahha
good luck study kat mesir tu ok :)

btw, i like ur nick name..ash :)

tengku ashran said...

thanks a lot.
^_^

shah-kayrul said...

selamat datang ke dunia blog....akhirnya aku berjaya khatam ko punyer blog....hahahahaha