klik di sini

wanna inform u all guys,

anyone who want to copy & paste any entry from this blog,please inform to the owner first..if not,just add some text at the end of the entry by listing my name..i don't want any misunderstood occurs because people might think i copy the entry from the other blog,whereas i created on my own

suka ke?

kerjaya selepas spm

Hye_Hello

i noticed some of my readers are students who are waiting for their spm results..
so,i decide nak share serba sedikit pasal maklumat kerjaya ni..
i know, some of u mesti keliru pasal pilihan kerjaya yang korang nak pilih,bukan?
bila tanya apa cita2, ramai yang akan jawab,

A : tengok result la dulu..

jawapan ni memang tak patut didengar..korang sepatutnya dah ada target dari awal...
if berminat nak ambil sesuatu course, semestinya korang akan tekad untuk study hard..
am i right? ^_^

berbalik kepada topik kerjaya, aku tak nak berleter panjang di sini...
tapi, i just wanna give u link untuk buka & baca..


korang buka lah link ni untuk mengetahui lebih lanjut pasal pilihan kerjaya korang nanti..
semuanya ada kat situ..

if korang decide nak ambil medik, tapi korang tak dapat any offer,korang boleh buka website ni..ejen ni akan bantu korang pergi ke mesir ..tapi, make sure korang ada money la...takpun, buat loan..


untuk maklumat lanjut , email kepada :  zaiam.zali@gmail.com

ni antara syarat2 buat permohonan dengan ejen tu


1.kelayakan minima B+ semua subjek

2.Pihak kami tidak menyediakan tajaan, pihak kami adalah perantaraan yang menjalankan  perkhidmatan secara telus, profesional, kredibiliti dan khidmat runding cara dan konsultansi  percuma.

3.Kos perbelanjaan utk satu tahun rm 48,000.00 termasuk dgn penginapan , penerbangan, visa serta servis perkhidmatan dari agensi kami serta  yuran  satu tahun. Bayarannya berperingkat seperti mana jadual dalam laman web. Bagi perbelanjaan bulanan  adalah rm 400.00 sebulan sama seperti belajar di malaysia.

4.Pada am keseluruhan perbelanjaan adalah tanggung sendiri. Dana untuk pengajian ini boleh dipohon melalui Bank Rakyat atau Koperasi atas pinjaman individu.

5. Bagi perbelanjaan tahun kedua pelajar mesti lulus dengan cermerlang peperiksaan tahun pertama bagi membolehkan pelajar memohon pinjaman dari MARA / JPA. Sekiranya pelajar dapat pinjaman tersebut adalah berbaloi kerana ianya telah mengambil kira perbelanjaan RM 48,000.00 yang telah dibelanjakan pada tahun pertama.

6. Apabila keputusan SPM keluar sudah tentunya pelajar akan mohon utk matrikulasi.....dan akan disalurkan kepada jurusan Sains Hayat jika mengikuti bidang perubatan tetapi harus di ingat pelajar mesti mendapat 4 flat dalam peperiksaan tahun pertama dan seterusnya utk meneruskan pengajian dalam bidang perubatan.  Sekiranya tidak dapat 4 flat pelajar akan disalurkan ke jurusan lain yang tidak mengikut kehendak dan naluri pelajar.


Roger



4 comments:

GreenAppleKu.com said...

fOLLOWER no. 118, salam perkenalan dari saya. Jemput tengku ke blog picisan saya utk komen sampai lebam. hehe..

tengku ashran said...

insya-Allah.thanks ^_^

kira kekuri said...

assalam..owhh bgus jgak ni,tapi orang da lama ambik spm..huhu :D

Wan Gerrard said...

pas spm dulu keje baru sambung stdy :P